uz-logo-pion-2.png

Wsparcie szkoleniowe dla firm z branży rolno-spożywczej i Start-upów.

logotypys.jpg

Nazwa zada­nia w pro­jek­cie:  Wsparcie szkoleniowe dla firm z branży rolno-spożywczej i Start-upów.

Zakres wsparcia: 

W ramach działania przeprowadzone zostanie 15 szkoleń w których przeszkolonych zostanie co najmniej 30 przedsiębiorstw. Wsparcie przez wykwalifikowaną kadrę, przedsiębiorstw z branży rolno-spożywczej oraz Start-upów, w zakresie szkoleń prowadzących do zwiększenia potencjału kadrowego oraz wzmocnienia kapitału ludzkiego, mające na celu wzrost konkurencyjności firmy oraz zwiększenie jej potencjału rynkowego.

Zakres działań: szkolenia branżowe dla firm, szkolenia pracownicze. Realizacja działania ma na celu promowanie dobrych praktyk z zakresu innowacji dla branży, która jest istotna dla funkcjonowania gospodarki a została zaniedbana pod względem wsparcia w zakresie tworzenia innowacji przez władze województwa odpowiedzialne za przyznawanie środków na te cele.

Szkolenia: 

  1. „HACCP – jako narzędzie do kontroli bezpieczeństwa produkcji w łańcuchu spożywczym”

Termin 17-18.10.2023

  1. „Dobre Praktyki Higieniczne (GHP) i Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) w Produkcji Żywności”

Termin 17-18.10.2023

  1. „Oznaczanie metali ciężkich w suplementach diety metodą ICP-OES - nowoczesne techniki laboratoryjne”

Termin 17-18.10.2023

  1. „Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem w Zakładach Gastronomicznych”

Termin 26-27.10.2023

  1. „Zasady pobierania i przygotowania próbek żywności oraz próbek środowiskowych do badań laboratoryjnych (żywność, wymazy, odciski, powietrze) według obowiązujących norm”

Termin 26-27.10.2023

  1. „Nowoczesne systemy nawadniania w gospodarstwach rolniczych i ogrodniczych oraz przedstawienie innowacyjnych technologii”

Termin 26-27.10.2023

  1. „Zaawansowane techniki mikrobiologicznej oceny patogenów i drobnoustrojów psujących występujących w surowcach, półproduktach i produktach mięsnych”

Termin 9-10.11.2023

  1. „Namnażanie materiału roślinnego w uprawie drzew i krzewów oraz nowoczesne rozwiązania”

Termin 9-10.11.2023

  1. „Piekarnictwo - nowe trendy w wypieku chleba”

Termin 9-10.11.2023

  1. „Metody zarządzania czynnikami ryzyka w produkcji żywności”

Termin 16-17.11.2023

  1. „Nowoczesna analiza mikrobiologiczna produktów piekarskich, cukierniczych oraz półcukierniczych – zaawansowane narzędzia mikrobiologiczne”

Termin 16-17.11.2023

  1. „Produkcja cydru i miodu pitnego i optymalizacja procesu”

Termin 16-17.11.2023

  1. „Bezpieczeństwo i jakość produkcji – zaawansowane narzędzia kontroli jakości”

Termin 23-24.11.2023

  1. „Nowoczesna analityka mikrobiologiczna dla przemysłu drobiarskiego”

Termin 23-24.11.2023

  1. „Nowoczesne technologie stosowane w uprawie roślin. Budowa szklarni i tuneli foliowych”

Termin 23-24.11.2023

Punkt Kwal­i­fika­cyjny:

Punkt Kwal­i­fika­cyjny (punkt przyjęć doku­men­tów na szkole­nia):

Centrum Przedsiębiorczości i Transferu Technologii Uniwersytetu Zielonogórskiego,

ul. Podgórna 50

65-246 Zielona Góra

Budynek A-0, pokój 03f


Zasady rekru­tacji:

Zasady rekru­tacji zawarte są w Reg­u­laminie. Wyniki zostaną udostęp­nione po zakończe­niu rekru­tacji.

Doku­menty do pobrania:

Reg­u­lamin

Załącznik nr 1 — For­mu­larz zgłoszeniowy szkole­nia

Załącznik nr 2 — Deklaracja uczest­nictwa

Załącznik nr 3 — Oświad­cze­nie uczest­nictwa

Załącznik nr 4 — Oświad­cze­nie wiz­erunek

Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego" POWR.03.05.0-00-00-Z014/18